E-ticaret sitelerinin özgün içeriğe ihtiyacı artıyor

Özgün ve fayda sağlayıcı içeriklere ihtiyacın artmasında internet ortamındaki rekabet ve arama motoru sıralamasında sürekli üst sıralarda yer alma arzusu önemli bir rol oynuyor.

Her geçen gün binlerce yeni web sitesinin dahil olduğu internet ortamında orijinal faydalı, eskimeyecek türden içerik üreten ve bu içerikleri hedef kitlelerine düzenli olarak sunan internet girişimleri herhangi bir içerik çalışması yapmayan rakiplerine oranla daha başarılı oluyor.

Özellikle son yıllarda peş peşe açılan e-ticaret sitelerinin özgün içeriğe ihtiyacı oldukça fazla. Bunu belli başlı kariyer sitelerine bırakılan ilanlardan görüyoruz. Çoğu e-ticaret sitesi tam zamanlı içerik editörü, metin yazarı arıyor. Online alışveriş sektöründeki büyük oyuncular ile rekabet etmek ve belli bir noktaya gelmek günümüz internet dünyasında son derece zor ve maliyetli. Bu noktada özgün ve faydalı içerikler ile işe koyulmak büyük önem taşıyor.

Araştırmalarımıza göre birçok e-ticaret sitesinin içerik bakımından sıkıntılı olduğunu gördük. Düzenli olarak hedef kitlelerinin ilgisini çekecek türden içerik üretemeyen e-ticaret siteleri rakiplerinin çok gerisinde. Sitelerde yer alan ürünlerin açıklamaları doyurucu ve güncel ifadeler içermiyor.

Kurumsal blogu olan e-ticaret sitesi son derece az. Kurumsal blog sahibi online alışveriş sitelerinin blog içerikleri ise eski ve düzensizce yazılmış. Sitelerin kuruluş aşamasında büyük bir heves ile oluşturulan kurumsal bloglar kaderlerine terkedilmiş durumda.

Online alışveriş yapan tüketicilerin birçoğu satın almayı düşündükleri ürün hakkında ön araştırmalar yapıyor. Kullanıcı yorumlarını, blog yazılarını, ürünlerin tanıtımlarını içeren nitelikli yazıları önemsiyorlar. Kurumsal bloglar tüketiciler ile e-ticaret siteleri arasında bir nevi köprü vazifesi görüyor. Bu yüzden de başarılı bir online ticaret deneyimi açısından kilit noktada yer alıyor.

Peki, e-ticaret siteleri daha fazla ziyaretçi, sadık müşteri edinmek için ne gibi adımlar atmalı?

-Kurumsal blog oluşturarak düzenli olarak içerik üretimine odaklanılmalı.

-Ürün içerikleri ve görseller tüketicilerin ilgisini çekecek türden yeniden düzenlenmeli.

-İçerik üretimi konusunda profesyonel kişiler ya da ajanslar ile çalışılmalı.

-Rakip olarak görülen e-ticaret sitelerinin çalışmaları, günlük olarak izledikleri yollar tespit edilmeli.

-Sosyal medya hesaplarında düzenli olarak satışı yapılan ürünler ile ilgili ilginç, faydalı bilgiler, püf noktalar sunulmalı.

-Müşterilerin en çok ziyaret ettiği sayfalar ve ürünler hakkında rapor oluşturularak gelecek projeler ve çalışmalar için bir yol haritası çizilmeli.

-Mobil platformlara ve sosyal medyaya özel içerik üretimi önemsenmeli.

-E-ticaret sitelerinin mobil cihazlarda kusursuz görünmesi sağlanmalı.

-Online itibar yönetimi çalışmalarına ağırlık verilmeli ve marka bilinirliği artırılmalı.

-İşletme hakkındaki mevcut olumsuz düşünceleri, ön yargıları kırmak için profesyonel bir yol izlenmeli.

-Basın bülteni dağıtımı, dijital pr hizmeti sunan ajanslar ile anlaşarak aylık olarak haber olarak değer görebilecek basın bültenlerinin oluşturulması ve dağıtılması sağlanmalı.

-Müşteri memnuniyeti noktasında ürünlere yapılan kullanıcı yorumları dikkate alınmalı.

-Sisteme kayıtlı müşterilere haftalık, aylık periyotlarda özel içerikler mail şeklinde gönderilmeli.

-Salt reklam yapmaktan kaçınılmalı.

-Hedef kitlesi olan, kalemi sağlam olan blog yazarları ile bir freelance içerik ekibi kurulmalı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hemen İletişime Geçin!
1
Şimdi İletişime Geçin!
Scan the code
SEO içerik, basın bülteni dağıtımı, PR, firma tanıtımı ve diğer talepleriniz için hemen iletişime geçin!